Steenbergen

Gewoon Steenbergen!

Stadsraad

Gewoon Lokaal!  is erg gelukkig met de oprichting van de Stadsraad Steenbergen. Eindelijk een platform waar we als politiek terecht kunnen met voorgenomen beleid. En een plaats waar geluiden, initiatieven en kritieken vanuit de Steenbergse samenleving bij elkaar komen. Als Gewoon Lokaal! zoeken we graag nauw contact met de stadsraad.

Hart van de stad

Er is de afgelopen 4 jaar veel gedaan. Processen die jaren hebben geduurd zijn de afgelopen bestuursperiode afgerond en daar zijn wij blij mee. Het meest in het oog springende voorbeeld is natuurlijk StadHaven dat een positieve impuls aan de hele binnenstad gaf. Tijd om vooruit te kijken naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden.

Eén van de mogelijkheden die we samen met de horeca willen onderzoeken, is die van een seizoensgebonden activiteit op de Markt. Zeker nu het plein het hele jaar door afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer biedt dit kansen om van het centrum van de stad een echt kloppend hart te maken.

Gummaruskerk

Hoewel hij niet direct op de nominatie staat voor sluiting, verkeert de Gummaruskerk in zwaar weer. Het parochiebestuur vraagt ons daarom mee te denken over mogelijkheden om meer inkomstenbronnen aan te boren. Gewoon Lokaal! gaat die uitdaging graag aan, want dat het gebouw bewaard en toegankelijk moet blijven staat voor ons buiten kijf.

Stadsmuseum

Eén van de bekendste Steenbergse carnavalsliedjes houdt ons voor dat Strienestad moet leren om zo trots als een pauw te zijn. Ook volgens Gewoon Lokaal! ontbreekt het daar momenteel aan. Maar om trots te zijn op wie je bent en wat je doet, moet het tastbaar zijn, en toonbaar worden gemaakt. Moet je het kunnen leren om het te kunnen uitdragen. Volgens Gewoon Lokaal! ontbreekt het Steenbergen aan een stadsmuseum waar we onze geschiedenis, onze afkomst en onze cultuur samen kunnen brengen. Waar we kunnen ‘pronken met onze veren’.

Gewoon Doen!?

Om maar even een proefballonnetje op te laten: waarom de twee bovenstaande voornemens niet combineren? Uiteindelijk is de Gummaruskerk van zichzelf al een van onze meest beeldbepalende gebouwen met een zeer interessante historie. De huisvesting van een stadsmuseum in het kerkgebouw zou een win-win situatie op kunnen leveren.

Stadspark

We vertellen niets nieuws wanneer we zeggen dat het Steenbergse stadspark nooit echt uit de verf is gekomen. Een combinatie van groen en water waar eigenlijk niets in of mee gebeurt. En de ‘activiteiten’ die er nu plaatsvinden roepen eerder gevoelens van onveiligheid dan van lekker genieten op. De groene long stond al op nominatie om met de ontwikkeling van Couveringe Park onder handen genomen te worden. Helaas stak de recessie en al haar negatieve gevolgen daar een stokje voor. Toch biedt het park ook in haar huidige vorm heel veel mogelijkheden volgens Gewoon Lokaal! Je moet ze alleen willen zien. Wij willen de inwoners van Steenbergen uitnodigen om na te denken om van de groene vlek een levendige ‘activiteitentuin’ te maken.

Lees Verder >>