De Heen

Gewoon De Heen!

Als kleinste kern mag De Heen er trots op zijn dat zij de hele gemeente Steenbergen op toeristisch en recreatief gebied op de kaart heeft gezet. Eigenlijk herbergt het dorp iedere ambitie die wij op dit gebied hebben. Van het oudheidkundige Benedensas tot het natuurgebied van De Heense Gorzen en van actieve sporten tot culinaire hoogstandjes. Dat is vooral te danken aan ondernemers die in mogelijkheden denken en het belang van samenwerken onderkennen.

Kortom De Heen geeft “beleving”. Gewoon Lokaal! is dan ook verheugd dat er een bedrag op de begroting is opgenomen voor de opwaardering van de haven in De Heen. Vier jaar geleden was er het plan een visie op De Heen te ontwikkelen. Wij vinden het jammer dat dit nooit is doorgezet.

Beleving

Samen met de inwoners wil Gewoon Lokaal! de beleving en leefbaarheid van De Heen verder uitbouwen. De grondige renovatie van de haven is hiervan een concreet voorbeeld.  Hiernaast is er de wens om het dorp een groene lijst te geven. Door middel van begroeiing aan de voor- en zijkanten zou niet alleen een fraaier aangezicht van het dorp ontstaan, maar kan er ook een wandelpad gecreëerd worden dat weer aansluit op het grotere ommetje door de polder. Een relatief simpel idee met grote pluspunten voor de beleving, leefbaarheid, flora en fauna en voor toerisme en recreatie .

Jeugd

Gewoon Lokaal  ondersteunt het idee vanuit de jongeren voor een “hangplek” om elkaar te ontmoeten. Daarnaast is er de concrete wens om de “zwemtrapjes” terug te brengen op Benedensas, zodat waterplezier veiliger wordt. Het jongerenwerk en de sportcoaches worden gemist in De Heen.

Ontmoeting

“De Stelle” dient in ere hersteld te worden. Het dorpshuis zou een plek moeten zijn om elkaar te ontmoeten, voor ontspanning, evenementen en beleving.

Verkeer & vervoer

De bereikbaarheid van De Heen met het openbaar vervoer verdient geen schoonheidsprijs. Hoewel bestuurlijk Steenbergen daar niets over te zeggen heeft, kunnen we dit wel blijvend onder de aandacht brengen van de vervoersorganisatie en actief suggesties aandragen voor betere oplossingen.

Een veilige manier om de Zeelandweg-oost over te steken vanuit of naar het dorp, is er op dit moment niet. Met name voor de ouders van schoolgaande kinderen is dit een voortdurend pijnpunt. Zeker nu na sluiting van de Fatimaschool  dagelijks jonge kinderen en hun ouders de oversteek moeten maken. Maar ook voor wandelaars en fietsers is het onaangenaam. Gewoon Lokaal! blijft zoeken naar een goede en duurzame oplossing voor dit probleem.

Lees Verder >>